Afyon un nesi meşhur

Afyon yöresel ürünler nelerdir?

Afyon'dan Alınabilecek Doğal Ürünler: Afyon'dan alabileceğiniz doğal ürünlerden bazıları; haşhaş, Afyon sucuğu, haşhaş ezmesi, köy kaymağı ve köy tarhanasıdır.

  • Afyon Yöresel Yemekleri.
  • Çullama Köfte.
  • Keşkek.
  • Zürbiye.
  • Bükme.
  • Ağzı Açık.
  • Afyon Sucuğu.
  • Şebit.

Afyon ne alınır?

Afyondan Ne Alınır

  • Afyon Ekmeği.
  • Afyon Sucuğu ( Zekiler Gıda)
  • Pastırma (zekiler gıda)
  • Kaymak ( Zekiler Gıda)
  • Kaymaklı Lokum ( Altınay Lokum/ Akkent Şekerleme)
  • Kiraz.
  • Kök Boyalı Bayat Kilimi.
  • Şuhut patatesi.

Afyonun en meşhur yemeği nedir?

Afyonkarahisar'ın kendine has birbirinden leziz geleneksel yemeklerinden en meşhur olanları ve Afyonkarahisar'a gelenlerin mutlaka tatması gerekenler arasında Afyon kebabı, ilibada dolması, göce tarhanası, haşhaşlı bükme, ekşili bamya, düğülü yaprak dolması, patlıcan böreği, duvaklı hindi, katmer, cızdırma, patlıcan …

Afyon’un yöresel kıyafetleri nelerdir?

Afyon Yöresi Giysileri

  • Başa Giyilenler: Etrafına (püsküllü) poşu sarılı fes.
  • Sırta Giyilenler: Gömlek (sıkma yelek), çuha, şalvar, sim sırma- …
  • Ayağa Giyilenler: Dolak (örme uzun yün çorap), tozluk(dizlik)- …
  • Aksesuar: Gümüş tabaka(sigaralık), gümüşten işlenmiş kama-

4 Apr 2009

Afyon’un neyi meşhur hediyelik?

Afyon'dan tabii ki en meşhur olan Afyon ekmeği Afyon kaymağı Afyon lokumu Afyon sucuğu Afyon halısı, keçe, kiraz, kök boyalı bayat kilimleri, şuhut patatesi alınabilir ve tabi Afyona yönelik hediyelik eşyalar hatıra eşyaları alınabilir.

Afyon Nerede ne yenir?

Afyon'u ziyaret eden gezginlerin mutlaka tatması gereken yöresel lezzetler arasında; Afyon Kaymağı, Afyon Lokumu, Afyon Bükmesi, Afyon Sucuğu, Çullama Köfte, Zürbiye, Düğülü Haşhaş Tatlısı, Sakala Çarpan Çorbası, Afyon Keşkeği, Paçık, İlibada Sarması ve Emirdağ Güveci yer almaktadır.

Afyonda ne yenir ne içilir?

Afyon'u ziyaret eden gezginlerin mutlaka tatması gereken yöresel lezzetler arasında; Afyon Kaymağı, Afyon Lokumu, Afyon Bükmesi, Afyon Sucuğu, Çullama Köfte, Zürbiye, Düğülü Haşhaş Tatlısı, Sakala Çarpan Çorbası, Afyon Keşkeği, Paçık, İlibada Sarması ve Emirdağ Güveci yer almaktadır.